Lobbytraining

Voor als je wil weten hoe de gemeente werkt.

Wil je invloed hebben op het beleid in jouw gemeente, maar weet je niet waar je moet beginnen? In onze lobbytraining leer je de basis voor lokale belangenbehartiging. We leggen uit wat de gemeente doet, hoe de processen bij de gemeente werken en hoe je er invloed op kan uitoefenen.

Naast een introductie in lokaal lobbyen proberen we met de training netwerken aan elkaar te koppelen. Iedereen heeft een netwerk, maar niet elk netwerk bevindt zich op dezelfde plek of is even groot. Door een mix van maatschappelijke initiatieven met meer en minder (sociaal) kapitaal te werven voor de training verbreedt iedereen zijn netwerk.

De lobbytraining is bedoeld voor maatschappelijke initiatieven en burgers met weinig kennis van lobbyen op lokaal niveau. Denk aan initiatieven die actief zijn op het gebied van sociale cohesie, zorg en welzijn, duurzaamheid, jeugd of kunst en cultuur.

We bieden ook lobbytrainingen op maat aan voor maatschappelijke organisaties. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten kan je mailen naar mara@stichtinglobbylokaal.nl.

‘Ik heb vandaag echt begrepen wat lobbyen inhoudt. Ik dacht eerst dat het een heel gecompliceerde zaak was, maar dat bleek niet zo te zijn.’

- Yassine Boutahri/ King for a Day

Meld je aan

Wil je meer informatie over de lobbytrainingen of wil je weten of je gratis kan deelnemen? Vul het contactformulier in of mail naar lobby@stichtinglobbylokaal.nl.

TOP