Lobbytraining

Voor als je wil weten hoe de gemeente werkt.

Wil je invloed hebben op het beleid in jouw gemeente, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben verschillende workshops om je op weg te helpen.

We bieden workshops voor burgerbewegingen en maatschappelijke organisaties die hun achterban willen opleiden op het gebied van belangenbehartiging.

Workshop 'Je hebt meer macht dan je denkt'

In deze lobbytraining van een dag leer je de basis voor lokale belangenbehartiging. Aan het eind van de dag weten de deelnemers bij wie moet je aankloppen binnen de gemeente, wanneer je het beste in actie kunt komen en hoe je je lobbyacties voorbereidt. We gebruiken hiervoor het lobbystappenplan.
Deze training duurt een dag en is geschikt voor de beginnende burgerlobbyist.

Verdiepende workshops 

Ben je al bezig met lobbyen, maar loop je ergens tegenaan? Dan kunnen de verdiepende workshops je verder helpen. Denk aan een workshop inspreken in de gemeente en provincie, lobbyen rond de verkiezingen of bereid je voor op een gesprek met een politicus.
Deze workshops zijn geschikt voor verschillende niveaus en duren een dagdeel.

Workshopreeks 'Maak je eigen lobbyplan'

In deze serie van vier workshops leer je niet alleen hoe lobbyen werkt, maar maak je ook een eigen lobbyplan en breng je de eerste stappen van je plan in de praktijk. We zien dat de eerste stap vaak de moeilijkste is, daarom begeleiden we je bij de start met coaching en intervisie.
Deze workshops zijn geschikt voor verschillende niveaus. De reeks bestaat uit 4 workshops van 2,5 uur. 

We bieden ook trainingen en leertrajecten op maat.

Voor meer informatie over workshops en trainingen kun je mailen naar mara@stichtinglobbylokaal.nl.

‘Ik heb vandaag echt begrepen wat lobbyen inhoudt. Ik dacht eerst dat het een heel gecompliceerde zaak was, maar dat bleek niet zo te zijn.’

- Yassine Boutahri/ King for a Day

Meld je aan

Wil je meer informatie over de lobbytrainingen of wil je weten of je gratis kan deelnemen? Vul het contactformulier in of mail naar lobby@stichtinglobbylokaal.nl.

Agenda
  • Hier volgen snel trainingsdata
TOP