Wethouder Groot Wassink neemt handboek voor Amsterdamse burgerlobbyist in ontvangst

AMSTERDAM – Onder grote belangstelling van burgerlobbyisten, lobbyprofessionals en betrokken Amsterdammers nam wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) vanmiddag het boekje ‘Lobby Lokaal Amsterdam: Handboek voor de burgerlobbyist’ in ontvangst. De wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering ontving het boek uit handen van Mara van Waveren, directeur van de Stichting Lobby Lokaal. Groot Wassink denkt dat wethouders, raadsleden en ambtenaren heel graag de geluiden van burgers horen. “Daar kunnen wij de hulp van Lobby Lokaal goed gebruiken.”

Stichting Lobby Lokaal schreef het boekje over het Amsterdams bestuur en hoe daar invloed op te hebben, met het idee Amsterdammers aan te moedigen burgerlobbyist te worden. “Veel burgers hebben allerlei ideeën die de stad ten goede komen,” legt Van Waveren uit. “Maar ze weten de weg naar de gemeente vaak moeilijk te vinden. Dat is zonde! Met dit handboek kunnen Amsterdammers zelf invloed uitoefenen op de gemeente. Een mooi initiatief, vindt ook wethouder Groot Wassink “Er zijn heel veel stemmen die we in besluitvorming echt te weinig horen. Die verhalen hoorbaar maken, dat doet Lobby Lokaal goed.”

De presentatie van het boek werd ingeleid door auteur Chris Aalberts. Zijn laatste boek ‘Palermo aan het Marsdiep: analyses van falend lokaal bestuur’ gaat over het functioneren van het lokale bestuur. Aalberts vindt dat burgers te weinig op de gemeente afstappen om hun mening te delen. “Burgers moeten niet naar inspraakavonden toe, maar moeten raadsleden aan hun jasje trekken als ze iets voor elkaar willen krijgen. De 10-jarige Noah Ulrich, die een petitie voor regelgeving op stookolie in de binnenvaart heeft opgezet, is nu bezig met het opzetten van een kinderraad. “Ik vind dat belangrijk omdat kinderen vaak te weinig te zeggen hebben in gemeenten.” Hij paste de tip van Aalberts direct in de praktijk toe en vroeg de wethouder om hulp. Die overhandigde de jonge burgerlobbyist zijn telefoonnummer.

‘Lobby Lokaal Amsterdam: Handboek voor de burgerlobbyist’ is via de volgende link aan te vragen:
https://www.stichtinglobbylokaal.nl/amsterdam/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.