Lobby voor jouw idee met gratis boekje ‘Lobby Lokaal’

 

AMSTERDAM –  Wie wil lobbyen op lokaal niveau, kan vanaf nu gebruik maken van het boekje ‘Lobby Lokaal. Tips voor de burgerlobbyist’. In dit boekje ontdek je hoe de gemeente werkt en hoe je voor jouw belang kan opkomen. Ook na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zijn er namelijk genoeg mogelijkheden om invloed te hebben op het gemeentebeleid. ‘Lobby Lokaal’ licht die mogelijkheden toe.

Onder meer Haags gemeenteraadslid Richard de Mos, wethouder Laura Bromet uit Waterland en de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart geven tips hoe burgers hun stem kunnen laten horen. De input van bewoners in gemeenten is meer dan welkom. Het is altijd het juiste moment om lobbyist te worden voor jouw idee om de gemeente te verbeteren. In het boekje ‘Lobby Lokaal’ staan inspirerende voorbeelden van succesvolle lokale lobby-initiatieven.

Het boekje is geschreven met het idee dat iedereen invloed moet kunnen uitoefenen op zijn of haar omgeving en moet kunnen lobbyen op lokaal niveau. Door het delen van kennis, ervaringen en tips omtrent lokale belangenbehartiging hopen lobbykantoor Wallaart & Kusse Public Affairs (WKPA) en Stichting Lobby Lokaal burgerinitiatieven te ondersteunen bij hun lokale lobby.

Stichting Lobby Lokaal is begin dit jaar gestart en zet zich in om lobbyen toegankelijk te maken voor lokale initiatieven met weinig (sociaal) kapitaal die zich inzetten voor groen, cultuur, jeugd, gezondheid en sociale cohesie op gemeentelijk niveau. Stichting Lobby Lokaal biedt naast het boekje ‘Lobby Lokaal’ ook (gratis) trainingen en advies voor lokale burgerlobbyisten.

Het boekje is via de site op te vragen: https://www.stichtinglobbylokaal.nl/lobbyinformatie/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.