Lobby Lokaal zoekt stagiair!

Over Stichting Lobby Lokaal

Stichting Lobby Lokaal vindt dat iedereen invloed moet kunnen uitoefenen op zijn omgeving en moet kunnen lobbyen op lokaal niveau. Politici en bestuurders kunnen alleen goede besluiten nemen als iedereen zijn belangen kan behartigen.

Daarom zetten we ons in om lobbyen toegankelijk te maken voor lokale initiatieven en burgers met weinig (sociaal) kapitaal die zich inzetten voor groen, cultuur, jeugd, gezondheid en sociale cohesie op gemeentelijk niveau. Dat doen we met trainingen, advies en het delen van informatie.

Wij geloven dus dat iedereen kan lobbyen en voeren de komende tijd een project uit waarin we onderzoeken hoe lobby kan bijdragen aan het democratisch zelfvertrouwen van mensen. Dat wil zeggen, of mensen het gevoel hebben dat hun stem ertoe doet als het gaat over politieke beslissingen. We onderzoeken dit door middel van trainingen waarin deelnemers een positieve ervaring opdoen met invloed uitoefenen en onderzoeken samen met Universiteit van Amsterdam het effect van dit soort activiteiten. We richten ons in dit project op mensen met weinig vertrouwen in de politiek en hebben speciaal aandacht voor jongeren, nieuwkomers en kwetsbaren. 

Over de stage 

We zijn opzoek naar een stagiair die ons bij het bovenstaande project ondersteunt in de periode september 2021 t/m maart 2022. Tijdens je stage ben je de spin in het web van dit project. Je helpt bij de coördinatie, bij de organisatie en uitvoer van de trainingen en bij het onderzoek en de verslaglegging van de resultaten van het project. 

Naar wie zijn wij op zoek?

  • We zoeken iemand die interesse heeft in politiek, bewegingsopbouw en maatschappelijke (on)gelijkheid. 
  • Een maatschappelijke studieachtergrond (van sociaal werk tot politicologie) en/of affiniteit met de doelgroepen van het project vinden we een pluspunt. 
  • Je studeert op HBO of WO niveau. 
  • Je vindt het leuk om activiteiten te organiseren en werkt op een gestructureerde manier. 
  • Je bent goed in contact leggen en onderhouden met mensen. 
  • Je bent 3 of 4 dagen per week beschikbaar. Voor een periode van minimaal 4 maanden.

Wat bieden wij?

  • Een stageplek waarin je veel vrijheid krijgt om kennis te maken met het werkveld.
  • Een stagevergoeding (bij 4 dagen per week: 400 euro) 
  • Je kan alle lobbytrainingen volgen die Lobby Lokaal aanbiedt. 

Hoe ziet een stage in coronatijd eruit?

Bij Lobby Lokaal  werken we op dit moment deels vanuit huis en deels op kantoor. We hebben onze manier van werken – inmiddels- ook online helemaal geïntegreerd. Zo zorgen we voor veel contactmomenten en begeleiding online, zodat je ook ten tijde van corona alles uit een stage kan halen. Zodra het weer kan gaan we graag weer aan de slag in ons gezellige kantoor op IJburg, Amsterdam! 

Interesse?

Stuur dan direct (of uiterlijk op 1 september) je CV en een korte motivatiebrief naar mara@stichtinglobbylokaal.nl. Doe dit vooral in een vorm die bij jou past, dus een filmpje mag zeker ook. 

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats. Kijk voor meer informatie op onze website of bel/mail Mara van Waveren (mara@stichtinglobbylokaal.nl – 0657639538).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.