Nieuwe lobbyhulp: Lidwina Owusu Ansah

Lidwina Owusu Ansah is derdejaars student Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Ze is van augustus t/m januari lobbyhulp bij Stichting Lobby Lokaal.

Zij zal de komende maanden onderzoek doen naar de betrokkenheid van jongeren bij de lokale politiek. “Het onderzoek lijkt me heel interessant, omdat ik ook in mijn omgeving merk dat jongeren vaak een mening hebben over politieke onderwerpen, bijvoorbeeld de rechtsstaat, het recht op privacy, gelijkheid of duurzaamheid. Maar uiteindelijk ondernemen zij geen actie. Misschien omdat ze geen vertrouwen hebben in de politiek. Dus dat is zeker het onderzoeken waard.”

Naast het onderzoek ondersteunt Lidwina Lobby Lokaal met bij het organiseren van lobbyspreekuren en lobbytrainingen. En volgt zij het lokale nieuws, zodat Lobby Lokaal weet wat er speelt.

“Voor de meeste mensen klinkt lobbyen misschien formeel, maar wanneer je werkelijk vecht voor wat je belangrijk vindt, wordt het leuk en uitdagend. Ik denk altijd ‘mijn mening doet er ook toe!’, dus ga ik mijn uiterste best doen om mijn mening om te zetten in daadwerkelijke veranderingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.